logga_klar

Vår skissmetod

Vi får ofta frågan hur vi gör våra illustrationer när vi är två som jobbar tillsammans. Det var inte helt självklart från en början men med tiden har en kul och bra metod vuxit fram.

Precis som i nästan all vår formgivning är utgångspunkten papper. Vi börjar med att bestämma en känsla eller ett tema att utgå från. Sedan åker vår låda med pappersklipp fram som har blivit över efter att vi tillverkat våra pappersdiamanter. Vi börjar väldigt fritt och klipper alla möjliga former i olika färger och mönster. Sen placerar vi formerna på ett bestämt format, oftast ett vitt papper och flyttar runt de olika delarna tills vi börjar hitta en bra komposition. Det läggs till och plockas bort former för att få till det rätta motivet. När vi är nöjda scannas motivet in och omvandlas och bearbetas digitalt.
En bra metod om man vill jobba analogt utan ett förutbestämt motiv och ändå ha möjligheten att snabbt ändra och flytta runt i kompositionen.

Just på detta sätt har vi arbetet när vi tagit fram våra senaste affischer Filur i dur och Samlaren och även när vi tog fram motivet till vår väggmålning som vi gjorde på Hemsida24s kontor förra hösten.

Senaste inläggen

Bloggarkiv